Talvi-ihon hoito – Näin säilytät ihon hyvinvoivana ja hehkuvana myös kylmänä vuodenaikana

Syksyn kääntyessä talveen ilma on alkanut muuttua kylmemmäksi ja tuuli purevammaksi. Sisätiloissa on lisätty lämmitystä ja huoneilma on muuttunut kuivemmaksi. Samalla kun puet lisää suojaavia vaatekertoja ja lämmintä päälle, niin muistathan tarjota suojaa myös kasvojen iholle?

Vuodenajan olosuhteet huomioiden valitut ihonhoitotuotteet yhdistettynä hoitavaan ja suojaavaan meikkivoiteeseen tarjoavat kasvojen herkälle iholle samanlaista suojaa kuin  vaatteet kehollesi. Ne ovat kuin toinen iho, jotka blokkaavat viimalta ja pakkaselta pahimman terän ja estävät niitä ryöväämästä liiaksi kosteutta iholtasi.

Olet varmaan huomannut miten paljon kädet kuivuvat ilman käsineitä kylmällä säällä? Sama periaate pätee kasvojen ihoon, joka paljaana pakkasen ja viiman kohdatessaan on varsin suojaton. Etenkin kun ottaa huomioon, että talvinen ilmasto täällä pohjolassa on ihon kannalta yksi haastavimmista: ulkona kuivaa ja kylmää, sisällä kuivaa ja lämmintä. Suuret lämpötilanvaihtelut ja ilman kuivuus muodostavat iholle varsinaiset extreme-olosuhteet joten ei ihme, että harvassa ovat he joiden iho voi hyvin ja säilyttää hehkunsa ilman talvi-ajan tehostettua hoitoa. 

Oikeilla tuotevalinnoilla ja koostamalla ihonhoitorutiinin vuodenaikaan sopivaksi, voit säilyttää ihon kauniina ja hyväkuntoisena ympäri vuoden. Talvi-ajan kiristelyn, kuivuuden ja sameuden voi välttää – se vaatii vain ihon tarpeiden kuuntelua herkemmällä korvalla. Talvi-ajan ihonhoidossa keskeisin avainsana on ihon kosteutus, joka on tärkein edellytys kauniile ja hyvinvoivalle iholle iästä ja ihotyypistä riippumatta.

Talvi-ihon pelastajat

Ensiapuna vuodenajan vaihdoksiin ja erityisolosuhteisiin (paukkupakkaset, raaka viima, paljon ulkoilua sisältävät päivät) suosittelen pitämään aina käden ulottuvilla niin sanotun SOS naamion, jolla saat nopeasti lisäkosteutta ja ravitsevaa hoitoa ihollesi aina tilanteen vaatiseesa. 

Oma luottotuotteeni tähän on Esse Cream Mask, joka on mitä tehokkain kaikille ihotyypeille sopiva yönaamio aina kun iho tuntuu kaipaavaan jotain ekstraa. Naamiota hierotaan iholle pieni nokare kasvoveden jälkeen ja jätetään tekemään taikojaan yön yli. Naamio imeytyy ihoon, eikä jää pinnalle kerrokseksi, joten se on yhtä miellyttävä käyttää kuin yövoide.

 

 

Jos kaipaat vielä astetta enemmän tehoja ja hoitavuutta ja satut olemaan yksi RUA seerumeiden nimeen vannovista, niin voit levittää Cream Maskin yöksi seerumeiden päälle. Tällä kombolla iho on seuraavana aamuna takuuvarmasti kuin uudesti syntynyt: hoidettu, sileä ja pehmeä.

SOS naamio pelastaa tilanteen ja tukee ihon hyvinvointia vuodenajan vaihdoksessa, mutta sen lisäksi päivittäinen ihonhoitorutiini ja tuotteet kannattaa päivittää talviaikaan hyvissä ajoin.

Tehokosteuttavat seerumit

Jos ihonhoitorutiinisi kostuu lämpimämpinä vuodenaikoina kasvovesi-voide/öljy triosta, niin ihonhoitorutiinin päivitys talviaikaan kannattaa aloittaa lisäämällä joukkoon kosteuttava seerumi, sillä kaikki ihotyypit kaipaavat enemmän kosteutta talvella.

Kokeile seuraavia suosikkeja:

Täyteläiset hoitovoiteet

Jos taas olet kesäaikaan suosinut kasvovesi-kosteuttava seerumi-öljy yhdistelmää niin lisää viimeisenä kerroksena kosteutta sitomaan täyteläisempi voide tai balmi.

Ravitsevat öljyt

Jos ihonhoitorutiiniisi ei vielä kuulu ölljyä, kokeile jotain näistä ihoa ravitsevista vaihtoehdoista:

Helppo muistisääntö tuotteiden levitykseen on levitys ohuimmasta paksuimpaan: kasvovesi, kosteuttava seerumi, öljy, voide tai balmi. Ohuet, vesimäiset ja geelimäiset tuotteet imeytyvät syvemmälle ihon pintakerroksiin kun taas täyteläisemmät öljyt ja voiteet on hyvä levittää päälimmäiseksi kosteutta sitomaan.

Suojaava ja hoitava meikkivoide

Viimeisen silauksen talvi-ihon hoitoon ja suojaukseen antaa meikkivoide, jota kannustankin aina ajattelmaan osana päivittäistä ihonhoitoa, sillä sen suojaava ja kosteuttava vaikutus on etenkin talvella merkittävä. Oma suosikkini talvi-ajan meikkivoiteeksi on Esse meikkivoide, joka on ihanan kosteuttava sen lisäksi, että se levittyy uskomattoman hyvin ja jättää ihon kauniin hehkuvaksi.

Huoneilmaa kosteuttava diffuuseri

Ihon hyvinvointia voi talviaikaan tukea myös ilmaa kosteuttavalla diffuuserilla. Etenkin ihon pintakuivuudesta tai hengitysteiden limakalvojen kuivuudesta kärsivien kannattaa hankkia yöpöydälle ja työpisteen viereen ilmankostutin. Bulba malliston skandinaavisen kauniit Laakea ja Lempi malli sopivat tähän mainiosti ja ovat riittävän tehokkaita ilmankostuttajia suurempaankin huoneeseen. Voit nauttia diffuuserin tuottamasta kosteuttavasta höyrystä sellaisenaan tai lisätä joukoon pari tippaa eteeristä öljyä.

Jos kaipaat apua ihollesi sopivien tuotteiden valinnassa, niin ethän epäröi ottaa yhteyttä. Autan mielelläni pinenemmissä ja suuremmissa ihonhoidon kysymyksissä. Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla sara@sarah.fi.

Talvisin terveisin,


Sara