Kauniin ihon reseptit: Täyteläinen marjasmoothie

Smoothiet ovat mitä parhain tapa tarjoilla ihon ja koko kehon solujen rakennusaineeksi ravinnetiheää ruokaa herkullisessa ja hyvin imeytyvässä muodossa. Hyvänmakuinen ja täyttävä smoothie on helppo valmistaa itse ja vain taivas on rajana raaka-aineita yhdistellessä. Tänään mieleni teki jotain oikein marjaisaa höystettynä nokareella täyteläistä maapähkinävoita ja lopputuloksesta tuli niin samettisen herkullinen, että kirjasin reseptin äkkiä ylös.

Suosin usein smoothieissani marjoja ja kasviksia yhdistettynä täysirasvaiseen kookoskermaan, soijajogurttiin ja vain pieneen määrään tuorepuristettua hedelmämehua tai hedelmää. Näin smoothien glykeeminen indeksi säilyy melko matalana ja rasva hidastaa hiilihydraattien imeytymistä eikä smoothie tällöin nosta verensokeria liikaa. Pyrin valitsemaan mahdollisimman värikkäitä ja tummapigmenttisiä raaka-aineita, sillä intensiivinen väri korreloi ravintorikkauden kanssa. Banaanit, omenat ym. melko värittömät hedelmät ja kasvikset yleensä jätän välistä tai lisään niitä korkeintaan pienen määrään maun takia. Tähän smoothieen olisi halutessaan voinut ujuttaa vielä vaikka pari kourallista tuoretta pinaattia tai muuta vihreää maun siitä juuri kärsimättä, mutta tällä kertaa pysyttelin täysin marjalinjalla.

Herkullisen täyteläistä smoothieta tulee tällä reseptillä yksi oikein reilu annos esimerkiksi lounasta korvaamaan tai pari pienempää välipalaksi. Käyttämäni marjat otin pakastimesta, muut raaka-aineet jääkaappikylminä, jolloin smoothien koostumus jää ruokaisan paksuksi muttei ole aivan jäistä.

Täyteläinen marjasmoothie

2,5 dl mustikoita

2,5 dl aroniamarjoja (jos aroniaa ei saatavila, korvaa esim. 1,5 dl mustaherukoilla ja 1 dl mustikoilla tai vadelmilla)

1 pehmeä taateli

1/2 avokado

1 dl kookoskermaa

1 dl soijajogurttia

1 dl omenamehua (tuorepuristettua)

1 rkl maapähkinävoita (100% maapähkinää, ei lisättyä sokeria tai palmuöljyä)

Sekoittele blenderisi tehosta riippuen minuutti tai pari, kunnes saat koostumuksesta samettisen sileää.

Tämä smoothie sisältää valtavan määrän iholle hyödyllisiä vitamiineja, polyfenoleja, rasvahappoja ja kuituja, jotka muun muassa tarjoavat soluillesi tärkeitä rakennusaineita ja polttoainetta sekä hillitsevät erilaisia iho-ongelmia ja ikääntymisen merkkejä aiheuttavaa tulehdusta. Tästä syystä mielestänni paras tapa nauttia smoothieita on mieluiten päivittäin ja raaka-aineita monipuolisesti vaihdellen.

Herkullisia smoothiehetkiä!

<3 Sara