Aurinkokylpy aktivoi ihon d-vitamiinituotannon

Kävin amukävelyllä keräämässä alkusyksyn auringonsäteitä kotimme lähellä kulkevalla rantaraitilla. Lempireittini kulkee aamuauringossa kylpevää merenrantaa pitkin ja pienen metsän poikki, kunnes kääntyy taas kotia kohti. Menneen kesän yltäkylläisen auringonpaisteen jälkeen sisäiset aurinkokennot tuntuvat olevan nyt 100% ladattuina, mutta samaan aikaan ajatus syksyn mukanaan tuomasta valon väheneminestä tuntuu haikealta, hieman pelottavaltakin. Auringon valolla ja lämmöllä on meihin ihmisiin, aivan kuten luontoonkin, valtavan suuri vaikutus. Kesäkuukausina pursuamme elinvoimaa aivan eri tavalla kuin keskellä kylmintä ja pimeintä talvea.

Paljon puhutaan siitä kuinka auringolta tulee suojautua ja mitkä ovat liiallisen auringonoton haitat. Auringolla on kuitenkin myös tärkeä hyvinvointia edistäviä vaikutuksia, jotka jäävät saamatta jos liiaksi piileskelemme suojassa. Yksi näistä on auringon ihon d-vitamiinin tuotannon aktivoituminen auringon uv-säteilyn seurauksena.

Ihon suojaamisesta auringolta puhuttaessa ussein unohtuu mainita, että auringosta kannattaa kuitenkin nauttia pieniä aikoja myös ilman aurinkosuojavoidetta, päivittäin jos mahdollista,  sillä jo 15 minuuttia auringossa käynnistää ihossa D-vitamiinituotannon. Kun iholle levitetään aurinkosuojavoide, on se sitten kemiallisen tai fyiskaalisen suojan antava, d-vitamiinin valmistus estyy.

D-vitamiini ulkoisesti ja sisäisesti tankattuna on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja myös ihon kannalta erityisen tärkeä vitamiini. Erityisesti silloin kun halutaan hoitaa ja ennaltaehkäistä ihon tulehdusta, kuten vaikkapa aknea.

Syksyn saapuessa on hyvä huomioida, että näillä leveyspiireillä D-vitamiinin tuotannon aktivoiva UVB-säteily jää talvikuukausina sen verran vähäiseksi, että D-vitamiinia on syytä nauttia riittävä annos myös purkista laadukkaana ravintolisän muodossa.

D-vitamiiniin ihonhoidollisiin vaikutuksiin liittyen on tulossa pian jotain aivan uutta ja mullistavaa Esseltä. Osallistuin toissa keväänä asiakkaani kanssa kolmen kuukauden ajan Esse anti-akne tuotelinjan testiryhmään ja tulokset olivat vakuuttavia. Uuden akne-tuotelinjan yhtenä keskeisenä vaikuttavana aineena on juurikin d-vitamiini.

Odotan uutuuksia saapuvaksi hoitolallle lokakuussa. Tuotteet tulevat kuluttajien saataville vain minun ja muiden Esse ihoterapeuttien käsien kautta. Tällöin varmistetaan, että hoito on kokonaisvaltaista ja suunnitelmallisen kotihoidon tukena on protokollaan perehtynyt ja tuotteet tunteva Esse-hoitaja.

Palaan tähän heti kun saan Esse anti-akne linjan uutuudet käsiini!

Aurinkoista syyskuun jatkoa!

Sara