Silosääret ja silkinpehmeä iho

Tavatessani ensimmäistä kertaa Ranskasta asti saapuneen Yon-Ka perheen jäseniä, mm. Yon-Kan ”äidin” Catherine Muhletalerin sekä kansainvälisen pääkouluttajan Sonia Durandon, Catherine esitti meille paikalle kokoontuneille kosmetologeille ja kosmetologiopiskelijoille kysymyksen ”Miksi suomalaiset naiset eivät käy vartalohoidoissa?”. Siinä me kauneudenhoidon ammattilaiset hetken pyörittelimme päätämme ja katselimme toisiamme, koittaen keksiä järkevää selitystä tuohon yllättävään kysymykseen. ”Meillä on sauna.” rohkeni joku toiveikkaasti yleisöstä hetken kuluttua toteamaan. Hyvä yritys, mutta emme päässeet ihan niin helpolla, sillä tästä seurasi ranskalaisten suunnalta kiperiä lisäkysymyksiä käytössä olevista vartalon kotihoitotuotteista, säännöllisestä kuivaharjauksesta ja kotihoidon tukemisesta tehokkailla hoitolahoidoilla. ”Eikö suomalaisilla naisilla ole selluliittia tai vartalon iho kaipaa muuten hoitoa?” kuului seuraava kysymys. Vastauksen voitte varmaan arvata: kyllä on ja kyllä kaipaa!

Tilanne oli vieraaksemme saapuneille ranskalaisille selvästi hieman hämmentävä, sillä varsinkin Ranskassa, mutta myös muualla Euroopassa vartalon ihoa napakoittavat, kiinteyttävät, aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista aktivoivat vartalowrapit ja muut vartalohoidot ovat itsestään huolehtivalle naiselle samanlainen itsestäänselvyys kuin säännöllinen käynti kasvohoidossa tai päivittäiset ihonhoitorutiinit kotona. Ja me suomalaiset naiset? Me vielä vähän opettelemme niiden kasvohoitojenkin kanssa ja ylipäätään sen kanssa, että itsestään huolehtiminen on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja hyvää oloa, eikä tippaakaan pinnallista tai turhamaista.

image

Jälkeenpäin jäin miettimään, minkä takia me suomalaiset naiset emmme sitten juurikaan hoida vartalomme ihoa, varsinkaan talvella. Uskon että tässä pätee sama syy, kuin miksi suomalainen nainen ostaa keskimäärin vain  noin yhdet rintaliivit vuodessa ja ranskalainen viidet. Tästä voi mielestäni  helposti laskea 1+1, että koemme, että sillä mikä on piilossa vaatteiden alla eikä näy muille, ei ole väliä. Käymme kuitenkin kampaajalla, hoidatamme kynsiä ja ripsiä jopa kuukausittain?  Kysymys kuuluukin, ketä varten hoidamme itseämme? Oman itsemme, hyvän olomme ja kotona olevan puolisomme takia ? Siltä se ei aivan vaikuta.

Tuona päivänä päätinkin, että on aika lopettaa ”poissa silmistä, poissa mielestä” mentaliteetti ja alkaa hoitaa itseään juuri sinun itsesi takia ja siitä syystä, että SINULLA olisi hyvä olo omassa kropassasi. On aika paljon ihanampi, viehättävämpi ja itsevarmempi olo, kun säärikarvat eivät muistuta villahousuja, iho ei kiristele ja kutise kuivuuttaan, ihon sävy on muutakin kuin kuivuudesta johtuva eloton valkoinen, samalla kun ne olemattomat tai olemassaolevat selluliittimuhkuratkin näkyvät huomattavasti vähemmän kun iho on hyväkuntoinen ja napakka. Talvi ei ole mikään syy olla hoitamatta vartalon ihoa, vaan päinvastoin, kaiken pakkasen, viiman ja pimeyden keskellä se vasta hoitoa kaipaakin.

<3 Sara