Silmänympärysvoiteiden ABC

Silmänympärysiho on ohuin, herkin ja kuivin ihoalue kasvoissamme, mistä johtuen ensimmäiset ikääntymisen merkit, juonteet ja  rypyt, ilmestyvät juurikin silmänympärysiholle. Silmien ulkonurkkiin kasvojen luonnollisten ilmeiden ja naururyppyjen myötä ilmestyvät ”harakanvarpaat” syntyvät sitä herkemmin, mitä kuivempi iho on. Silmänympärysiho myös veltostuu ja menettää napakkuuttaan mitä enemmän silmänympärysihoon kohdistuu ulkoista rasitusta, esim. hankausta tai auringon uv-sääteilyä. Ihotyypillä, geeneillä ja elämäntavoilla on paljon vaikutusta siihen, kuinka aikaisin tai myöhään ikääntymismuutoksia alkaa ilmaantua, mutta edellämainituista riippumatta huolellisella ihonhoidolla ja tehokkailla tuotteilla on valtavan suuri merkitys ihon nuorekkuuden vaalimisessa ja sen ylläpitämisessä.

Silmänympärysvoiteiden käytön voisi aloittaa jo huomattavasti aiemmin kuin moni aloittaa. Liekö sitten silmänympärysvoiteen kaltaisen täsmätuotteen käyttö mielletään hifistelyksi, mutta moni hankkii ensimmäisen silmänympärysvoiteensa vasta siinä vaiheessa kun ensimmäiset juonteet ovat jo ilmestyneet. Liian myöhäistä silmänympärysihon hoitamisen aloittaminen ei missään nimessä ole silloinkaan, mutta aloittamalla tästä herkästä ihoalueesta huolehtimisen jo ennen juonteiden ilmestymistä, voidaan ensimmäisten ikääntymisen merkkien saapumista lykätä hieman myöhemmäksi.

Usein kysytty kysymys kuuluu, miksei silmänympärysiholle voisi käyttää samaa voidetta kuin kasvoille ylipäätään. Syy piilee siinä, että kuiva ja ohut silmänympärysiho kaipaa usein kosteuttavampaa, ravitsevampaa ja korjaavampaa hoitotuotetta kuin kasvojen iho muuten. Lisäksi jotkut kasvoille tarkoitetut voiteet saattavat olla liian voimakkaita tai sisältää herkälle silmänympärysiholle sopimattomia ainesosia. Silmänympärysvoiteelta toivotaan usein myös esim. turvotusta ja tummuutta vähentäviä vaikutuksia, joita aikaansaavat vaikuttavat aineet eivät välttämättä palvelisi ihon kuntoa parantavasti muilla kasvojen alueilla.

Yon-Kan valikoimasta löytyy neljä erilaista silmänympärysvoidetta ja valinta tehdään sen perusteella millaisia vaikutuksia ensisijaisesti kaivataan.

Yon-Ka Nutri Contour on silmänympärysvoiteista ravitsevin ja korjaavin ja sopii hyvin myös erittäin kuivalle silmänympärysiholle. Nutri Contour sisältää mm. ravitsevaa hasselpähkinäöljyä ja rauhoittavaa kamomillaa. Siinä on hyvin mieto tuoksu, joten se sopii myös hyvin herkkäsilmäisille. Nutri Contour 15 ml 48,00.

Alpha Contour on Yon-Kan silmänympärysvoiteista kaikkein kevyin ja uudistavin. Alpha Contour on paras valinta kun halutaan häivyttää jo olemassa pieniä juonteita ja kirkastaa silmänympärysihoa. Salamannopeasti imeytyvä geeli sisältää mm. ihoa uudistavia hedelmähappoja, kosteuttavaa hyaluronihappoa ja rauhoittavaa mimosaa. Alpha Contour 15 ml 48,00.

Yon-Ka Phyto Contour on silmänympärysvoiteista virkistävin ja nestekiertoa aktivoivin. Runsaan tujauksen rosmariinin eteerisiä öljyjä sisältävä voide on tehokas turvonneille silmänympäryksille, silmäpusseille ja tummille silmänalusille. Moni on saanut siitä huomattavan avun myös miliumeihin. Phyto Contourissa on voimakas rosmariinin tuoksu, joten se ei välttämättä sovi kaikkein tuoksuherkimmille tai  hyvin herkkäsilmäisille. Phyto Contour 15 ml 48,00.

Excellence Code Eye Contour on Yon-Kan age exception linjan napakoittava, korjaava ja kirkastava silmänympärysvoide, joka on tarkoitettu ensisijaisesti iholle, jossa on jo selkeästi nähtäviä ikääntymismuutoksia. Voide sisältää mm. kosteuttavaa hyaluronihappoa, aikuisen ihon tärkeintä vitamiinia eli A-vitamiinia, ravitsevaa avokadoöljyä ja korjaavaa mangovoita. Voide on pakattu näppärään metallisella aplikaattorilla varustettuun tuubiin, josta saa annosteltua juuri oikean määrän voidetta kerrallaan.

Saat parhaat tehot irti silmänympärysvoiteesta, kun nopean levityksen sijaan käytät minuutin verran aikaa hieroaksesi sen kevyesti ihoon. Hieronta aktivoi verenkiertoa ja nestekiertoa, tehostaen samalla voiteen imeytymistä. Sopiva määrä voidetta on noin nuppineulanpään verran per silmä. Huomaathan, että silmänympärysvoidetta ei tule levittää liikkuvalle luomelle. Levittäessäsi silmänympärysvoidetta muistathan tehdä se kevyin ottein, mieluiten nimettömillä sormilla, niin et tule vahingossakaan käyttäneeksi liikaa voimaa. Kevyet sivelyt ja pyöritykset sormenpäillä kulmien alla ja alaluomilla sisänurkasta ulkonurkkaan ja pientä kahdeksikkoa muistuttavat sivelyt silmien ulkonurkassa naururyppyjen kohdalla  napakoittavat ihoa, poistavat turvotusta ja kirkastavat ilmettä välittömästi. Saman voit toistaa huultenympärysiholle.