Epäpuhdas iho & aikuisiän akne

Epäpuhtaan ihon hoitoa ja aikuisiän aknea käsittelevän postauksen kirjoittaminen on antanut odottaa itseään täällä blogin puolellla pitkään, sillä kaikista ihonhoidon osa-alueista kyseinen aihe on lempilapseni ja intohimoni – aihe josta minulla on paljon mistä ammentaa, ihan jo omakohtaisen kokemuksen, kuin myös asiakkaideni kokemusten ja tarinoiden näkökulmasta. Näin ollen kompaktin paketin kokoaminen yhden postauksen mittaiseksi tekstiksi on vaatinut hieman enemmän ajatustyötä.

Asiakkailtani kuulemani tarinat kuin myös oman ihoni tarina alkavat hyvin samaan tapaan: Teini-iän iho-ongelmista on vierähtänyt jo useampi vuosi tai sellaisista ei ole koskaan kärsitykkään, kunnes yhtäkkiä kahdenkymmenen ikävuoden paremmalla puolen kipeitä tukkeumia, punoittavia näppyjä ja pientä röhelöä alkaa ilmestyä leukapieliin, poskiin ja otsaankin. Lisäksi iho saattaa rasvoittua, kiillellä ja tuntua ärtyneeltä. Meikki ei enää levity siististi ja tuntuu nuhjaantuvan viimeistään iltapäivään mennessä. Iho ei yhtäkkiä näytä eikä tunnu hyvätä eikä omalta. Ahdistaa ja stressaa, että mikä moisen aiheuttaa, kuinka pitkään piinaa jatkuu ja mitä sille tekisi.

hoitohuone 7

Moni etsii ensimmäisenä syytä ihonhoitotuotteista, mutta totuus on, että jos ihoaan hoitaa edes kohtuullisesti, ei yksinomaan väärillä ihonhoituotteilla pysty itselleen aknea aiheuttamaan. Ongelmien ydin on yleensä aina syvemmällä, kehon, mielen ja hormonitoiminnan monimutkaisessa tasapainossa tai pikemminkin epätasapainossa, jota ihomme peilaa kertoen meille jotain sen hetkisestä hyvinvointimme tilasta, jota emme ehkäpä kaiken kireen keskellä ole huomanneet pysähtyä kuuntelemaan.

Muutos ihon kunnossa voi tapahtua yllättävän nopeasti tai pikkuhiljaa salakavalammin. Kummin vain, aikuisiällä puhkeavan näppykriisin kanssa taistelleiden taustalta löytyy yleensä useampiakin yhtymäkohtia, joista ehdottomasti useimmin mainittu on hormonaalisesta ehkäisystä luopuminen e-pillereiden lopettamisen muodossa. Toinen sisäisen epätasapainon laukaisevaja ihoon peilautuva tekijä on kiireisen ja vaativan elämäntyylin aiheuttama krooninen stressi. Jompaankumpaan tai molempiin edellämainittuun yhdistettynä myös esim. paljon maitotuotteita tai sokeria sisältävän ruokavalion on koettu pahentavan tulehduksia ihossa.

yonka puhdistus 20.08.14

Aikuisiällä ilmaantuvat epäpuhtaudet ja akne voivat olla melkoinen shokki, varsinkin jos näpyt eivät ole aiheuttaneet päänvaivaa nuoremmalla iällä tai teinivuosien iho-ongelmien on ajatellut olevan jo täysin menneen talven lumia.

Näppyarmeijan ilmestyessä monelle tyypillinen ja hyvin ymmärrettävä paniikkireaktio on haalia kaupan hyllyltä se kaikkein narskuvimman puhtaaksi pesevä putsari, tujuakin tujumpi kasvovesi ja vedenohut, rasvaiselle iholle tarkoitettu oil free- no shine- matifying -tyyppinen emulsio, jotka pidemmällä tähtäimellä ovat kuin bensaa liekkeihin, vaikka hetkellisesti iho tuntuisikin puhtaammalta ja kiiltely vähentyneen. Liian voimakkaasti pesevillä, kuivattavilla ja liaan vähän kosteuttavilla tuotteilla saa kyllä taatusi ajettua ihonsa entistä pahempaan epätasapainoon.

yonka 3

Oma toimivaksi todettu resptini epäpuhtaan ja räjähtelevän ihon tasapainottamisessa koostuu säännöllisistä ja tehokkaista mutta ennen kaikkea hellävaraisista hoitolahoidosta (joista muuten Alpha Vital-hedelmähappohoito sarjahoitona on todellinen epäpuhtaan ja tukkoisen ihon ihmelääke) sekä yksilöllisesti laadistusta ja tarkkaan noudatetusta kotihoito-ohjelmasta, jossa tuotteet tukevat ihosi tasapainoa ja vahvistumista sen sijaan että rasittaisivat sitä entisestään. Tärkeässä osassa ovat myös omien elämäntapojen, elämäntilanteen, stressitasojen ja ruokavalion lempeän kriittinen tarkastelu, joka usein auttaa tunnistamaan syitä ihon oikkuilun perimmäisille syille.

Jos kamppailet epäpuhtaan ihon tai yhtälailla minkä tahansa muun iho-ongelman kanssa, toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi kasvohoitoon, jossa voimme yhdessä kartoittaa ihon tilanteen ja suunnitella ihonhoito-ohjelman jonka avulla pääset aloittamaan matkan kohti kauneinta ihoasi.

<3 Sara